Strand Julianadorp aan Zee
De badplaats Julianadorp aan Zee ligt in de kop van het pittoreske Noord-Holland met haar prachtige, brede stranden en hoge duinen, bollenvelden en oudhollandse dorpjes op nog geen 10 kilometer van de Waddenzee.

Het strand van Julianadorp aan Zee behoort tot de schoonste stranden van Europa en voeren dan ook het exclusieve eco-label 'Blauwe Vlag'.
Dit keurmerk staat voor
zwemwater van uitstekende kwaliteit, schoongehouden stranden en de aanwezigheid van reddingsmaterialen en een EHBO-post op het strand. Strandpaviljoen Paal 6 is het hele jaar door geopend.

Zwemmen in Julianadorp aan Zee
In de prachtige omgeving zijn ter afwisseling van het strandbezoek talrijke mogelijkheden om uw vrije tijd te besteden. Naast allerlei sportieve activiteiten (fietsen, wandelen, paardrijden, kanovaren, golfen, zwemmen, etc) kunt ook ook kiezen voor dagtrips met culturele en toeristische bezienswaardigheden.

Niet ver van liggen de charmante stad Alkmaar met de beroemde kaasmarkt, het IJsselmeer en de vele kleine, oude, pittoreske kustplaatsjes. En Amsterdam is op slechts een uur rijden van uw vakantiehuis is gelegen.

In Den Helder vindt u het
Marinemuseum en het indrukwekkende Nationaal Reddingmuseum met vaartochten, rondleidingen en
zeehondjes

speur- en voettochten. In Fort Kijkduin kunt u het voor Europa unieke
zeeaquarium bezoeken en in Tuitjenhorn een leuk dierenpark.

Bezoek het
Ecomare op Texel (veerboot ligt op 8 km afstand van het vakantiehuis), een ruim opgezet natuurpark met zeehonden-opvang of maak een vaartocht op de "TX 10 Emmie"; garnalen vissen en een 'robbentocht' langs de zeehonden.

Voor dagelijkse boodschappen zijn er grote
supermarkten in Julianadorp. U vindt er ook restaurants, arts, apotheek en VVV.